Няколко причини да очакваме есента с нетърпение!

Лятото е любимият ми сезон и всяка година трудно свиквам с факта, че приключва!
Времето се захлажда, тенът избледнява, а денят става все по-къс. Въпреки всичко обаче, новият сезон крие особено настроение, липсващо във всички останали. Есента всъщност ни дава възможност да открием много красота,  нови занимания и приятни емоции.

Ето и няколко причини, поради които нямам търпение да настъпи сезонът на падащите листа:
1. Любимите ни сериали се завръщат

След твърде дългата и мъчителна пауза, повечето сериали най-сетне стартират с нови епизоди. Всеки ден има нещо ново и интересно за гледане.  Аз лично очаквам с нетърпение няколко сериала, които горещо Ви препоръчвам: The Originals, Once Upon a Time, The Royals, Lucifer.

%d0%bd%d0%be%d0%b2-microsoft-powerpoint-presentation2. Повод да си направим непринудена сесия сред листата навън
Със своите шарени и красиви цветове, есента е един естествен и прекрасен фон за снимки. Тя е идеален повод  да запечатаме свои любими моменти, за които с радост да си спомняме след време.

orange-forest-wallpaper-3

3. Повече разходки сред природата
Лятото е сезонът на пясъка и морето…тогава и често пренебрегваме много други дестинации, далеч от водата. Есента обаче е перфектното време да обиколим всички останали красиви кътчета, да видим още от природата на нашата страна, да си направим пикник или барбекю. Времето вече не е толкова горещо, но все така приятно – идеално за този вид дейности.

4. Топли ароматни напитки
В горещите дни позабравихме топлите напитки, които са толкова вкусни… есента е идеалният сезон да започнем отново да им се наслаждаваме. Дали ще е чаша мляко с какао или канела, или нещо друго…винаги ни носи приятно усещане и наслада!

b840b6f4e41904f19775da759d40495c

home-life-couch-blanket-glasses-book

3. Повод да си купим някое ново пухкаво одеалце или нови готини пантофки
През есента времето вкъщи сякаш придобива някакво по-специално усещане. С няколко нови вещи за дома, можем да си създадем още по-уютно настроение.

4. Червеното вино се връща на мода
Въпреки че съм върл фен на червеното вино и понякога го пия силно охладено през летните вечери, някак си през есента, то напълно си идва на място.

751fa0277356f0eab324a10b8977d91c_large

7. Нов гардероб или готини аксесоари

shopping-acc

Новият сезон ни напомня да освежим гардероба си с нещо необходимо и едновременно красиво. През есента времето все още не е студено и можем да носим летните си дрехи. Затова и първо можем да се съсредоточим върху нещата, с които да можем да ги съчетаем: нови връхни дрехи, шалчета, обувки или чанти.

 

 

8. Нов цвят червило
Изборът на червило е истински ритуал… всеки сезон ни подтиква към различни цветове. Есента е и идеалното време да бъдем по-смели с цвета на червилото си. Моите фаворити за този сезон са: Dark Side и Rebel от MAC.

macdarkside-comp
Смятам, че трябва да успеем да съзрем хубавото във всеки нов сезон, да посрещаме с положителна нагласа промяната в климата, в пейзажа и във всичко около нас. Трябва да си създаваме своите малки моменти, да им се наслаждаваме и да трупаме красиви спомени! 🙂

 

Вашият коментар