Често срещани грешки в грима

грешки в грима
В изкуството на грима има много правила, които позволяват да бъдат нарушавани, за да постигнем нестандартна и интересна визия. Има и такива обаче, които остават задължителни, за да не се превърне тя в истинска катастрофа.
В този пост ще ви споделя кои са най-често срещаните грешки, които забелязвам в практиката си като гримьор.
1. Избор на твърде тъмен продукт за вежди
Най-популярното правило е цветът му да бъде същият като косата или един, два тона по-светъл. Това ще подмлади видимо вида ни, а в противен случай – лесно може да се състари.2. Преливане на сенки с плоска четка
Инструментите в грима са също толкова важни, колкото и продуктите. Също така всяка четка има своето предназначение. Плоската се използва за нанасяне на основен цвят или блясък, който да прикрепим плътно, а пухкавата прелива и създава нежна градация на цветовете. Затова и в комплекта, който подбрах като подарък в онлайн курса по грим, избрах три такива с различен размер, така че да се постига перфектната преливка.
онлайн курс по грим четки за грим3. Пропускане на базата за лице
За ежедневието смятам, че не е фатално да я пропуснем, но особено дамите с мазна кожа е добре да поставят матираща основа преди фон дьо тена. Тя ще заглади моментално порите и ще направи останалите продукти още по-издръжливи.

4. Грешен нюанс фон дьо тен
Изборът на подходящ цвят е сред най-важните неща в грима. Необходимо е да съобразим няколко неща. Ако ползваме SPF, а печем тялото си, най-вероятно лицето е доста по-бяло. Съответно трябва да изберем цвят, който да пасва на тялото. И обратно… искайки да изглеждаме с тен, понякога неволно избираме по-тъмен оттенък, който не пасва на останалите зони.

5. Нанасяне на твърде светъл коректор
Твърдението, че много светлият коректор озарява и минимизира кръговете е вярно, но само донякъде… Всъщност, ако имаме силно изразени такива, само с него ще ги подчертаем още повече. За целта първо трябва да използваме коригиращи продукти или същия цвят коректор, а едва след това можем да изсветлим деликатно, ако сметнем, че има нужда.

6. Твърде много хайлайтър и бляскави продукти
Обожавам хайлайтърите, но като човек с по-мазна кожа и малко по-видими пори, се налага да внимавам. Бляскавите частици подчертават всички неравности още повече. Затова и трябва да подбираме внимателно продуктите си и да ги поставяме премерено само на нужните участъци.
По тази тема и всичко, свързано с нанасянето на козметиката за лице, съм заснела две полезни видеа в YouTube канала ми. Те са част от поредицата „Грим за начинаещи“, така че може да надзърнете и научите още полезни трикове и съвети.

7. Прекалено очертани устни
Всички искаме да дадем обем на устните си, за да изглеждат по-пухкави. И това е напълно възможно само с помощта на грима. Въпреки това в старанието си, лесно можем да прекалим и ефектът да стане комичен. Тази тема също е засягана в канала ми не малко пъти.

Мога да продължавам и още, но вместо това споделям с вас цяло видео по темата. Там нагледна гримирам едната страна на лицето си спрямо тези и още много грешки, а отсреща – така, както смятам за правилно. Включила съм много обяснения при всяка стъпка, затова и се надявам да ви е полезно!

Аз ще се радвам да споделите кои грешки в грима сте правили и вие! 😊

Вашият коментар