10 трика да запазим форма по време на празниците

Дни преди Коледа ви споделям няколко идеи, с които да запазим форма по време на празниците. Ако ме следите от повече време, то може би знаете, че имам известен опит със свалянето на килограми, без разбира се, да имам претенции, че съм експерт.
Като гимназистка, бях по-пълничка, а това ще рече – с 9 килограма отгоре, тоест тежах 52 кг., а за нисък човек това е доста. В един момент усетих колко зле се чувствам в кожата си и реших, че е време да предприема някаква сериозна стъпка.

Свалих тези килограми точно за 9 месеца. Не спазвах някакви строги диети, а просто промених начина си на хранене. Добавих повече движение, тренировки, но не предприемах нищо твърде строго, което може да стресира организма си. И така до днес поддържам това тегло сравнително еднакво с леки отклонения понякога, които бързо балансирам отново. Научих се кое работи при мен и кое – не и че предпочитам винаги да си имам едно наум какво ям, за да се чувствам добре в кожата си. За целия процес на отслабване имам отделна статия, така че, ако ще ви бъде интересно, прилагам линк към нея.
И след всичко, много хора все пак биха казали, че празниците са изключение и можем да си похапнем повече. За мен лично не са. Мразя онова усещане на тежест след обилните трапези. Много по-лесно и бързо можем да добавим няколко килограма отгоре, а после дълго и трудно да се мъчим да ги изгорим отново. Затова и се старая да бъда подготвена и с помощта на няколко трика да се насладя на празниците, без да прекалявам, за да се чувствам добре и след тях. Без да губя повече време, споделям с вас няколко идеи, които събрах във видео, за да мога да обясня по-подробно всичко. Надявам се да ви бъде полезно и интресно! 🙂

Вашият коментар