Тенденции в грима за есен/зима 2019

В днешния пост ще ви разкажа какви ще бъдат тенденциите в грима за есен/зима 2019. Всяка година те са продиктувани от модните подиуми, макар и визиите там да са по-различни от тези, на които залагаме тук. Въпреки това можем да вземем идеи, които да адаптирамe към своята грим рутина за по-модерна визия.

Наименованията на всеки тренд могат да бъдат срещнати по различен начин из интернет. Всеки сезон от марката Radiant ни правят обучения за новостите в грима, така че заглавията тук са избрани от главния гримьор на бранда. Освен тях, добавих още няколко типа визии, които за мен също бяха забележими на модните събития тази година. Тенденциите разпределих в три части, като за тях може да чуете повече и в последното ми видео в YouTube:

ОЧИ

1. SPLASH OF COLOUR
Тук преобладават цветовете като оранжево, червено, светло или електриково синьо, фуксия. Те са разнесени небрежно по целия клепач или са съченати в опушен грим.

2. COLOURFUL POPS
Същите нюанси, споменати по-горе, се срещат в още един вариант – този път поставени като очна линия. Това е идеален начин да носим нещо цветно, без да стои натрапчиво и да бъде лесно приложимо в ежедневието.

3. BARELY THERE
Нежно озарени очи, с повече хайлайтър и едва доловим нанесен цвят. Тази визия може да бъде завършена само със спирала или допълнена с очна линия.

4. SPARKLE & GLITTER
Няма как преди коледните и новогодишни празници да не се добави и блясък. Тук той може да бъде като пигмент или брокат. Среща се небрежно поставен върху клепача или под формата на очна линия.

5. ’60s EYE, SORT OF
Стилът от 60те отново се завръща с драматична очна линия и още необичайни допълнения като дорисувани мигли, пера.

6. GLOSSY LIDS
Много любима тенденция – клепачите имат сияен, мокър вид. Най-лесният начин да го постигнем е просто да добавим гланц върху сенките за очи. Да, не е най-дълготрайната визия, но пък е изключително оригинална.

7. PURPLE/PINK LIDS
На модния подиум присъстваха и доста визии в розово и лилаво. На мен лично тези цветове са ми много любими, така че с удоволствие ще ги добавям по-често към грима си.

8. MONOCHROME
Поставянето на един и същ цвят както на очите, така и на устните продължава да е на мода.

9. GOLD SMOKEY EYE
Златист очен грим, често опушен в края. Колкото до опушените очи, също нямаше как да не присъстват сред визиите. Тази грим е любим за много хора и едва ли някога ще излезе от мода. През последните години актуално е да бъде по-небрежен, не така перфектен, сякаш носим грима си от снощи.

А ето и нагледно как изглеждат гореизброените визии:

КОЖА

1. CLEAN PLAIN SKIN
И този сезон продължава да бъде актуална чистата кожа, без особено много продукти по нея. Залага се повече на добре хидратираното лице, освежено нежно с коректор.

2. YOU’VE GOT THE GLOW
Тази тенденция включва силно озаряване на части от лицето като скулите, челото, носа. За по-мокър ефект тук биха били по-подходящи течните хайлайтъри.

3. FACE APPLIQUES
Една от най-малко приложимите тенденции за мен. На изчистено лице без грим добавяме глитър или камъни.

4. BRONZED SKIN
Още един тренд, който смятам, че не би ни омръзнал – бронзираната кожа, но в по-нежен и лек вид, допълнен с красиво озаряване.

УСТНИ

1. JUST GLOSS
Максимално естествени устни без очертан контур. Единственият продукт на тях е гланцът, който придава обем и свежест на устните.

2. FALL BERRY
Цвят на горски плод, боровинка, който може да бъде нанесен както съвсем небрежно, дори леко размазан, така и върху прецизно очертани устни.

3. CLASSIC RED
Класиката си е класика и червеното червило продължава да бъде актуално в познатия ни вид – матово или с лек блясък, без други добавки.

4. FADING WINE
Тъмно червено, кафеникаво, винено, поставено небрежно върху устните. Напомня на ефекта на избледняло червено вино по устните.

Това са тенденциите, които ще бъдат актуални през този и идващия сезон – зимата. Ще ми бъде интересно да споделите кои трендове ви допадат на вас и кои бихте включили към своята грим рутина! 

Вашият коментар