10-минутен ежедневен грим

Колкото и да обичам да се гримирам и да се наслаждавам на всяка стъпка от този процес, има дни, в които се налага да бързам и времето ми е наистина ограничено. Това, на което залагам най-вече, е добре поддържана кожа, но никога не пропускам да добавя леки щрихи и към останалите части на лицето.

Разбира се, какъвто и грим да поставя, първо идва грижата – нанасянето на серум, дневен крем и околоочен. За тях отделям време още с кафето си, наслаждавайки се на някое клипче в YouTube. Старателно нанасям всеки продукт с масажни движения до пълното му абсорбиране. Забелязала съм, че ако нанеса фон дьо тен непосредствено след крема, продуктите се разнасят по-трудно и не издържат толкова при мазната кожа. Затова и съм подредила рутината си така, че да има интервал от време между двата процеса.

След като премина към грима, първо оформям веждите. По принцип обичам да ги доизпипвам, изчиствам встрани с коректор, но тук съм наистина бърза и експедитивна. Запълвам леко навсякъде със сенки за по-естествен вид.

За лицето отделям най-много време. Смесвам фон дьо тена си с малко серум, за да стои по-озарено и леко на кожата. Разбира се, никога не пропускам и коректора. Следва прозрачна пудра, която нанасям главно на Т-зоната и под очите, за да издържи грима ми през целия ден.

Хайлайтърът ми е любим продукт, както за лицето, така и за очите. С леко докосване на четката, клепачите придобиват озарен и сияен вид. Върху тях нанасям по малко и от ружа, бронзъра и дори мога да пропусна сенките. Понякога добавям малко, за да придам дълбочина в сгъвката, както и малко кафяв молив в основата на миглите.

Червилото е различно всеки ден спрямо тоалета и настроението ми. Този сезон най-често предпочитам по-пепеливите нюанси, а ако искам нещо по-драматично – винените или оранжевите.

В това на кратко се състои една моя бърза грим визия, с която да изглеждам представилно през работния си ден. Нагледно може да я видите и във видеото по-долу. Не се лъжете от дължината му. Когато направите грима сами, ще видите, че отнема само около 10 минути.

Споменати продукти във видеото:

О Ч И
SEVENTEEN PEACH ROMACE PALETTE
SEVENTEEN LONGLASTING EYE SHAPER #34
RADIANT SOFTLINE WATERPROOF EYE PENCIL #29
ESSENCE YOU BETTER WORK MASCARA
REVOLUTION LIQUID HIGHLIGHTER “CHAMPAGNE”

В Е Ж Д И
MAC EYESHADOW “COQUETTE”

Л И Ц Е
CATRICE PRIME AND FINE PORELESS BLUR PRIMER
RADIANT NATURAL FIX FOUNDATION
CATRICE LIQUID CAMOUFLAGE CONCEALER
CATRICE NUDE ILLUSION LOOSE POWDER

С К У Л И
GOLDEN ROSE TERRACOTTA POWDER #08
SEVENTEEN PEARL BLUSH POWDER #03
RADIANT AIR TOUCH BRONZER #06

У С Т Н И
ESSENCE LIP PENCIL
RADIANT MATT LASTING LIP COLOR #60

Вашият коментар