Равносметка на 2018-та година

равносметка за 2018-та година

Сбогувахме се с още една година и е време за поредната равносметка. Да помислим какво поискахме, какво от всичко изпълнихме и какво все още така силно желаем. Да си съставим нов план за бъдещето и да помечтаем. Трябва да си призная, че 2018-та за мен беше странна и объркваща година. Имах много щастливи моменти през нея, но и някои тъжни и разочароващи.

Направих няколко смели опита да постигна нещо, за което мечтая много отдавна, но попаднах и се доверих на неподходящите хора за това. Съответно изпитах силно разочарование и онова неприятно усещане, че се връщам отново в начална позиция, почувствах поражение в себе си. Наложи се да стартирам нещо и да го прекратя много бързо /по-малко от два месеца/. Загубих цялото това време и изхабих твърде много емоции. Казах си, че това повече никога няма да се повтаря и ще осмислям 10 пъти по-внимателно струва ли си да отделя вниманието си на някого или нещо, което има шанс да не си струва. Осъзнах, че не мога да променя хората, но мога поне да опитам да променя себе си и преценката си. За това може би ще ви разкажа повече след време. Ще формулирам всички тези грешки в нещо, което би било полезно и може би способно да предпази и вас.

2018-та за мен беше и тъжна, защото изпратих немалко хора. Отидоха си мои роднини или тези на мои близки. Казах им твърде неочаквано и бързо сбогом… и остана една голяма празнота.

Тази липса успявах да забравям понякога благодарение на другите, щастливите емоции, които преживях. Едно от най-силните беше предложението ми за брак – на върха на крепостта Царевец, където Георги ме изненада с годежен пръстен.

Нещо, което беше ясно, че ще се случи някой ден, но не предполагах, че ще бъде точно този. Всяка жена, преживяла това, знае колко силна е емоцията… в главата ти започват да бушуват мечти, красиви картини и планове. Радваш се, като видиш и вълнението на своите близки, как ги правиш щастливи. С Георги сме заедно от много време и въпреки всичко, никога не сме си омръзвали. Запазили сме онази сладка нотка, тръпка, която да ни кара да се смеем, да се наслаждаваме на всеки един момент заедно. Той е един от хората, които ме познават истински добре.
Знае кое може да ме развесели, за да го направи в тъжните моменти, и кое би ми помогнало да не губя надежда или кураж в трудните. Той е и човекът, който ще ме подкрепи във всяко едно начинание и го прави винаги дори с най-лудите ми идеи. Затова и ме прави истински щастлива. За 2019-та си пожелавам тази емоция да продължава да владее в нашия живот, да ни поднесе още много красиви събития.

Професионален гримьор в град софияБлагодарна съм и за годината, която имах в професионално отношение… за милите думи, оставени от мои клиенти, за доверието към мен. Радвам се, че около онлайн курса се запознах и с още хора, с които продължаваме за комуникираме. Че имах възможността да им помогна и да допринеса за това да се чувстват по-красиви за всеки ден и повод. Имам още толкова много идеи и планове и истински се надявам да ги осъществя дори да е постепенно. Всички тези моменти ми дават вяра и желание да работя по тях и това и смятам да направя. Надявам се 2019-та да бъде успешна за всички нас!

И сега, пишейки тези редове, се замислих дълбоко колко сложно е устроен светът. Как колкото и да кроиш планове, животът често ти налага други. И все пак, ако всичко беше предвидимо и очаквано, нямаше да е забавно, нали? Затова нека не спираме да вярваме, да мечтаем за идващата година и нека тя да бъде истински прекрасна! 🙂

 

Вашият коментар