Longstay Matte Foundation & Powder от Golden Rose – златна находка или не?

Golden Rose Дълготраен матиращ фон дьо тен

Помните ли поста ми, в който сравних хайлайтъра на марката Golden Rose с известния Soft & Gentle на МАС и бюджетният вариант се оказа толкова чудесен, а разликата – незабележима?
Все още не спирам да го ползвам и това всъщност ме вдъхнови да тествам още продукти от бранда. Убеждавам се все повече, че имат невероятни формули и цветове за цената си като матовите им червила, течните, бронзърите и много други. Сега обаче дойде време да изпробвам и по-сериозните продукти, а именно – фон дьо тените. Винаги се притеснявам да правя експерименти с тях и съм песимистично настроена дали ще ми харесат. Golden Rose ми дадоха възможността да тествам този, подходящ за кожа като моята, тоест – мазна, заедно с пудра от същата серия. И днес ще ви поговоря повече за тях… 🙂

Фон дьо тен Longstay Matte 
Цена: 13,99 лв.
https://goldenshop.bg/lice/fon-dyo-ten/matirasht-dulgotraen-fon-dyo-ten
Това, което също искам да споделя е, че тествах продукта два пъти. Първия път срещнах проблем с това, че застана грубо и набрашнено на кожата ми, буквално я състари. Осъзнах обаче, че това не е най-добрият момент – бях преуморена, ненаспана, а предишния ден от многото работа не бях пила изобщо вода. Затова реших да му дам втори шанс. Същия този ден се погрижих да подобря хидратацията в организма си, да нанасям достатъчно крем и на другия ден резултатът определено беше различен. Този път стоеше като всички останали матови фон дьо тени, които ползвам. Затова и тук по-скоро искам да ви предпуредя, че ако като мен, не сте се погрижили добре за кожата си, не очаквайте такава текстура фон дьо тен да застане перфектно изящно на нея. Особено сега студът ни е още по-голям враг, затова преди всичко, трябва да започнем с основната грижа за себе си, а след това с останалото.
Golden Rose Дълготраен матиращ фон дьо тенКолкото до неговите характеристики… ако търсите високо покритие, то това е продукт именно за вас. Финишът е матов, без мазнини, така че както споменах и по-горе, определено е за хора с мазна кожа, а за сухата по-скоро ще бъде подходящ друг вариант. Води се, че издържа 16 часа… не съм тествала и чакала точно толкова, но прекарах един цял ден с него из вкъщи и лицето ми нито лъсна, нито видът му се промени особено.  И разбира се, не бива да пропускам, че има слънцезащитен фактор – SPF15.

Пудра Longstay Matte 
Цена: 15,99 лв.
https://goldenshop.bg/lice/pudri/dulgotraina-matova-pudra
Пудрата от серията отново е доста дълготрайна. Също така съдържа специални пигменти, които разсейват светлината. Хармонира си добре с фон дьо тена, но това така или иначе е очакван резултат предвид, че имената им са еднакви.

Golden Rose, Дълготраен матиращ фон дьо тен, матираща пудраСподелям ви снимка на грима си, като за лицето съм използвала именно тези продукти. Да, цветът не е точно моят, тъй като наскоро използвах тониращи продукти, така че съм малко по-тъмна от преди, но така или иначе идеята е да обсъдим формулата от продукта, а в сайта може да намерите общо 7 нюанса фон дьо тен и 8 цвята пудра.

Реших този път да оставя опаковките за накрая и да коментирам, че те определено ме изненадаха приятно. Стоят много стилно, дори на пръв поглед бих ги помислила за по-скъп като цена продукт.

Фон дьо тенът идва в стъклено шише, с пластмасова помпа и капачка. Харесва ми, че лесно контролирам количеството, с което да работя.  Други опаковки, понякога изпускат твърде много продукт, който, ако не ни е необходим, отива на вятъра.
За пудрата отново мога да маркирам като голям плюс  това, че има капаче, което отделя огледалото от продукта и така няма да се запрашва и цапа лесно, което е проблем при повечето такива.  Върви и с гъбка, която ще върши чудесна работа, когато сме в движение.
golden rose, дълготраен фон дьо тен, матов фон дьо тен, матова пудра, ревю/С пратката пристигна и този супер сладък несесер! /

Направих един експеримент и показах тези снимки на приятеля си – Георги, дадох му и продуктите в ръце. Попитах го в кой ценови клас би ги определил на пръв поглед. Отговорът му беше, че харесва много опаковките, изглеждат плътни и стилни. Даде им оценка: среден към висок клас. Определено съм съгласна, че са доста успешни и Golden Rose отново ме изненадаха много приятно.

А вие тествали ли сте тези продукти и каква оценка ще им дадете? 🙂

Вашият коментар