10 правила при опушения грим

Опушеният грим не излиза от мода. Под една или друга форма винаги присъства сред тенденциите и често е предпочитан от дамите.
За някои жени този вид грим изглежда по-лесен от други, но както при всеки друг и той изисква старание и спазване на няколко важни правила.

Ето и кое са те:

1. Избор на подходящи четки

Първо се въоръжете с повече пухкави четки, с които лесно да преливате цветовете. Особено важни са по-малките, тип моливни, за да може с тях да разнесете най-тъмния цвят само там, където е нужно.

2. Мек молив за очи

Не по-малко важен е и моливът, който използвате за тази цел. Ако е по-твърд или бързо съхнещ, то този тип грим ще се превърне в доста сложна задача. Търсете максимално мек продукт, затова преди покупка тествайте върху ръката си, за да усетите текстурата.

3. Добра основа

За да сте спокойни, че очният ви грим няма да се събере на клепача и ще издържи максимално дълго, то непременно първо поставете база за сенки. На пазара се предлагат много варианти на всякакви цени. Експериментирайте и открийте коя е най-добрата за вас. Като по-бюджетен вариант аз лично предпочитам тази на NYX или Artdeco, а от по-високия клас – MAC Pro Longwear Paint Pot.

4. Тъмен цвят по-близо до миглите

Концентрирайте най-тъмните сенки или молива в основата на клепача. Ако нанесете от тях твърде нагоре, ще рискувате да прекалите и да предизвикате по-скоро отблъскващ ефект. Затова и добавяйте всеки продукт малко по малко. Надграждайте, докато постигнете степента на потъмняване, която целите.

5.  Бъдете смели с цветоветe

Не е задължително опушеният грим да бъде само черен. Изпробвайте и още цветове, например син, лилав, кафяв… вариантите са наистина много.

6. Започнете с очния грим

Ще си спестите много нерви и излишно цапане, ако първо започнете с очите и едва след това преминете към лицето. Особено при черния опушен грим пада доста голямо количество цвят, който после няма как да отстраните напълно. Затова и е много по-лесно след сенките просто да почистите всичко, което се е наронило отдолу и да продължите към останалата част от грима си.

7. Блендване,блендване и още блендване

При опушения грим е изключително важно всички цветове да бъдат добре преляти. За тази цел както по-рано споменах, са важни четките, а също и доброто блендване с тях. Въоръжете се с търпение и вложете малко повече време в този процес за по-красив резултат.

8. Доза блясък

За да озарите и структурирате допълнително окото, поставете хайлайтър под веждата, както и във вътрешния ъгъл на окото. Моят любим е цветът Nylon от MAC, който е с много, много красив златист блясък.

9. Обемни мигли

Направете опушения грим още по-драматичен, поставайки повече спирала, а защо не и изкуствени мигли.
Така визията изглежда много по-завършена, а погледът – наистина неустоим.

10. Неутрално червило

След като очите са доста по-драматични, балансирайте грима, използвайки по-нежен цвят червило. Изберете по-светъл или неутрален нюанс, пасващ на тона на лицето и тялото ви.

Готови ли сте за изпробвате тази визия? За да ви помогна още повече, споделям с вас две видеа в канала ми, където демонстрирам именно опушен грим.


 

 

Вашият коментар