Как да изберем правилното червено червило?

Червените устни са „малката черна рокля в грима“! Те даряват блясък и женственост и никога не излизат от мода. Наближаващият месец на любовта е все по-близо и е още един добър повод да се поглезим и засияем с този цвят.
Колкото и красиво да е едно червено червило обаче, за да изглеждаме с него наистина добре, е важно да го подберем правилно и нанесем прецизно.
В тази статия реших да споделя няколко съвета от мен при избирането и закупуването на червен цвят червило. Надявам се тя да Ви спести известна част обикаляне, излишно пробване и риск от погрешна покупка.

Как да изберем правилното червено червило?

1. Избор на цвят
Много жени отбягват червения цвят червило, защото са категорични, че не им отива. Истината е, че няма жена, на която да не отива червено червило, стига да подбере правилния нюанс за нея.

Винаги първо трябва да определите какъв е тонът на вашата кожа: топъл или студен, и да подберете червило със същия подтон.

  • Топъл тон – жълтеникав, прасковен или златист отенъкs1
  • Студен – розов, червеникав или син отенъкs2
  • Неутрален – микс от двата вида, отива на почти всеки тип кожа

Изключение: Понякога дори когато кожата е в по-топъл нюанс, червило в червено със студен подтон може да стои добре и атрактивно. Друг плюс на този отенък е, че кара зъбите да изглеждат видимо по-бели.

Още един трик да разпознаете тонът на вашата кожа: Погледнете вените си на китката. Как ги виждате – сини или зелени? Ако са по-скоро сини, най-вероятно имате студен подтон. Ако вените Ви изглеждат зелени, то Вие имате топъл подтон.

aid1654266-728px-Choose-Your-Best-Clothing-Colors-Step-1-Version-2.jpg

И така, след като сте анализирали тонът на кожата си, може да зачеркнете една част от цветовете и да се съсредоточите върху тези, които биха били по-подходящи за Вас!images

Още за топлите и студени цветове може да прочетете в друг мой пост, като кликнете ТУК.

2. Избор на формула за Вас
Матовото червено червило е истинска класика, но особено в зимните месеци устните са изключително дехидратирани и вместо с този цвят да изглеждат красиво, те могат да стоят не особено атрактивно. От основна важност е редовното им ексфолиране и хидратиране, но понякога неприятното чувство на опъване продължава. Ето затова на пазара има още много варианти текстури, по-кремообразни, леки и комфортни за носене.

Ако все пак червило Ви идва в повече…
Червеният цвят за устни не се ограничава само до молив и червило. Тук отново се предлагат по-леки и нежни формули като червен гланц, балсам и други.

4. Винаги пробвайте преди да купите!fefКолкото и да сте убедени, че някое червило ще бъде подходящо за Вас, няма по-добър начин да бъдете сигурни от този да го пробвате. В много магазини има добре обучени гримьори или консултанти, които ще Ви помогнат и нанесат. Моят съвет обаче е да внимавате и за тази цел да посетите магазин, в който сте сигурен, че продуктът, който ще бъде нанесен, е добре почистен и дезинфекциран. По време на работата си в МАС, разбрах колко важно е това и как можем да си спестим доста неприятности.

Още няколко допълнителни съвета…

  • При тънки устни е добре да се избягват тъмни нюанси червило. Те ще ги изтънят визуално още повече… така, както тъмните дънки правят тялото ни да изглежда по-слабо и обратно.
  • Винаги съчетавайте останалата част на грима с устните. Ако те са в по-силен цвят, то тогава би било по-подходящо на очите да нанесем по-лек грим. Изключение правят моментите, когато целим това за конкретна по-драматична визия.Аз например обичам да нанеса червилото и едва след това да поставя руж. Така най-добре може да се прецени колко точно ни трябва, за да има хармония между тях.
  • Червеното червило може да изглежда и по-естествено. В последните тенденции то се появява в не толкова строг вид и форма. Това позволява една по-естествена и ежедневна визия. Тя може да се постигне, като сложите малко червило в средата и нанесете нататък по целите устни с четка, а дори и с пръсти. От същия цвят може да нанесете и леко на върха на бузките. Така ружът Ви ще бъде перфектно съчетан с тях. 🙂Как да изберем правилното червено червило?

    След избора на червило, идва ред за неговото нанасяне! В следващ пост ще споделя с Вас няколко трикове и съвети за перфектно оформени червени устни.

    А вие носите ли смело червено червило? Имате ли свой фаворит? Ще се радвам да оставите коментар под статията и да споделите! 🙂

Вашият коментар