7 трика в грима

Моментът, когато научим нещо малко, но пък изключително полезно, винаги ни носи онова сладко доволно усещане! Споделям с вас няколко любими трика, които може да използваме, за да бъде нанасянето на грима или употребата на различни козметични продукти много по-лесно.

1. Дълготрайно червило с пудра и салфетка

Дълготрайно червило с пудра и салфеткаТози стар трик наистина работи! След като поставим един слой червило, поставяме салфетка върху устните и с четка нанасяме полупрозрачна пудра отгоре. Така цветът остава все така наситен и в пъти по-дълготраен.

2. Червило вместо руж

Червило вместо ружЧесто се случва да бързаме сутрин и в последствие да видим лицето си бледо, сякаш му липсва цвят. В тези случаи малко руж винаги придава свежест. За съжаление рядко го носим в чантичката си, но пък червило с малко по-ярък нюанс е прекрасен заместител. Забелязала съм и че гримьорите на Шанел често използват този трик. Така се постига натурален вид и ружът е перфектно съчетан с червилото на устните.

3. Перфектно чисти четки със сапун за пране

Наскоро в известен форум прочетох страхотни отзиви за сапуна за пране Weisse Kernseife, продаващ се в магазините на DM (Струва 2 или 3 лева). Доста мислих дали да го изпробвам, а сега, след като го тествах, не мисля да се разделям с него. Като гримьор, четките ми трябва да са винаги изрядни, а често почистването им, най-вече на тези за лице, е доста трудоемко. С този сапун целият процес на миене става в пъти по-бърз и лесен.  След като мина няколко пъти с четката върху него, продължавам с brushegg и готово…четките са изрядно чисти! Периодично, за още по-добра поддръжка, ги третирам и с маска за коса или балсам, за да бъдат още по-меки на допир. 🙂

4. Прозрачен лак за нокти за предпазване на надписите на четките от изтъркванеПрозрачен лак за нокти за предпазване на надписите на четките от изтъркванеПри честото ползване надписите на четките постепенно се изтъркват. Затова още след като ги купя, минавам само надписа с прозрачен лак отгоре. Така ще изглеждат като нови много по-дълго време.

5. Без червило по зъбитеl-php

Този трик е леко смешен, но пък със сигурност работи! След като нанесем червилото си, леко поставяме пръста си в устата. Затваряме устни, като те трябва да са около пръста, след което дърпаме пръста си навън. Излишъкът от червило остава по пръста и повече няма да го виждаме върху зъбите си.

6. Плътни и обемни мигли

Плътни и обемни миглиАко искаме още уау ефект за миглите си… преди да нанесем втори слой спирала, нанасяме полупрозрачна пудра. Този трик прави миглите видимо по-плътни и драматични.

7. Да съживим счупения продуктДа съживим счупения продуктЗа да поправим счупените си сенки или пудра, са необходими само спирт (или друг продукт със съдържание на алкохол над 70%) и салфетка.
Напръскваме продукта със спирта и притискаме добре със салфетката. Продуктът няма да бъде като в новия си вид, но все пак ще бъде отново цял и готов за употреба.

А вие имате ли свои любими трикове и разчитате ли често на тях? 🙂

Вашият коментар