5 често срещани грешки в очния грим

Определено слагам себе си в графата: най-лоши блогъри. Винаги имам желание да пиша, но не всеки път имам време или муза. Скоро ежедневието ми ще стане малко по-свободно, затова и си поставям като предизвикателство да пиша по-често тук.

Реших да започна една малка поредица от постове с мои лични класации в областта на грима. Тъй като очният грим е любимата ми част от него, реших да стартирам именно с такава тема. Много мои клиенти споделят свои трудности в грима и искат съвет. Понякога се оказва, че с една лесна стъпка, всичко може да се поправи. Споделям с вас кои са най-честите грешки, които наблюдавам.

 

5 често срещани грешки в очния грим1. Поставяне на сенки без база
Много хора се оплакват, че сенките им стават на петна, моливът за очи се размазва или отбелязва. За да се избегне това, е задължително да се използва основа за очен грим. Освен това благодарение на нея, самият цвят стои в пъти по-наситено.

5 често срещани грешки в очния грим

И по повод друг отправян към мен въпрос: фон дьо тенът не е база. Това е продукт за лице, а не за очи. На пазара се предлага достатъчно голямо разнообразие от основи: прозрачни, с цвят, който да изравни тена, с блясък, водоустойчиви и др. Сред моите лични фаворити е базата на MAC: Pro Longwear Paint Pot. Разполага с богато разнообразие от цветове, които могат да се използват и самостоятелно като цвят на очите.

 2. Избор на неподходящ цвят сенки
Често попадам на клиенти, които не могат да изберат подходящ цвят сенки. Харесват определен цвят, но когато го нанесат, остават разочаровани. Най-лесният начин да подберем подходящ цвят сенки е според цвета на очите ни. Тази тема съм развила по-подборно в друг пост. Може да го прочетете ТУК.

3. Грешно използване на четките за грим
Много хора искат да закупят една четка и искат тя да бъде достатъчна да нанесат своя очен грим. Основните, които са необходими, са поне две:
– плоска четка за нанасяне на основен цвят;
mac-239-closeup
– пухкава четка за преливане.
Studio-Brush-217-300

4. Поставяне на очна линия на затворено око
Не всяко око е идеално като форма. Ако е, това е чудесно и очната линия става лесно и приятно. Ако обаче не е, колкото и перфектно да изглежда  очната линия със затворено око, ако после го отворим, краят й може да падне надолу. За да не се случва това, е необходимо, от средата й към края да маркираме линията с отворено око, за да я направим така, както бихме искали да изглежда наистина после.index

5. Наронване на сенките под очите
Тъмните цветове сенки или пигменти често падат под очите и могат да развалят грима на лицето. Най-лесният вариант, да се избегне това, е първо да се погрижим за очния си грим, а след това – за този на лицето. Друг вариант е да поставите салфетка под долните мигли, а също и пластири като Shadow Shields.
step1

Мисля, че всеки някога е правил някоя от тези грешки. Важното е да учим нови неща и да обогатяваме своите умения.
А вие правили ли сте някоя от тези грешки или някакви други? Ще се радвам да споделите своите наблюдения! 🙂

2 Replies to “5 често срещани грешки в очния грим”

  1. Само по последната точка не мога да свикна първо да правя очния грим и после този на лицето.

    1. Обезателно пробвай… свиква се много бързо на това удобство. Много по-лесно е, отколкото да коригираш после. Според мен даже използването на Shadow Shields е излишно, първият вариант е достатъчно удобен. 🙂

Вашият коментар