4 любими продукта за сияйно лице

Пролетта вече настъпва, както и новите тенденции в грима!
Една от най-ярките сред тях се изразява в свежа, сияйна кожа… с естествен вид, лек блясък, без нищо твърде подчертано или видимо. Стробинг техниката е ключова за тази тенденция, както и използването на повече кремообразни вместо прахообразни текстури.

Ето и няколко продукта, които аз използвам, за да подчертая чертите на лицето и в същото време да постигна визия, в крак с новите тенденции.
DSC03857.jpg

1. MAC Strobe Cream
Цена 30 ml.: 20.00
50 ml.:  65.00

 

Забелязах този продукт чак след като започнах да работя в MAC и от тогава не мога без него!
Кремът събужда и озарява кожата, освен това я хидратира чудесно. Богат е на ценни съставки като витамини, антиоксиданти, зелен чай и други. Предлага се в малка и по-голяма опаковка, като аз имам тази в мини вариант от 30 мл.

Защо обожавам този продукт?
Кремът има толкова много приложения и винаги дава блестящи резултати.

  • Може да се използва преди нанасянето на база и фон дьо тен, за да хидратира кожата и да й даде свеж вид.
  • Може да се нанесе количество от него, смесено с фон дьо тена, за да го направи по-лек, а кожата да стои още по-озарена. Тази комбинация е особено подходяща при по-зряла кожа.
  • Нанесен накрая на грима, върху изпъкналите зони на лицето, кремът дава свеж и сияен вид на кожата.
    (Или още така се постига така наречената техника „стробинг“.)

    img_1998

  • Продуктът често се използва и върху тялото за различни фотосесии и модни ревюта.

2. MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder
Цена: 45,00

powder

Прозрачна пудра на прах, която фиксира грима и премахва лъскавината. Може да се използва само в Т-зоната или на цялото лице. Пудрата не съдържа талк, затова при повторното й нанасяне, не се получава утежняване и натрупване. Предлага се и в компактен вариант.

3. MAC Cream Colour Base – Bronze

Кремообразна формула, която придава цвят и естествен леко сияен завършек. С него може да се придаде съвсем лека структура на лицето или по-драматична, в зависимост от нанасянето. За по-тъмен тон кожа, може да се използват други нюанси от серията, например MidTone Sepia. Светлите цветове пък са чудесен хайлайтър. Формулата на продукта позволява той да се прилага както върху кожата, така и върху очите и устните .

4. The Balm Mary-Lou Manizer

Това е един от най-често споменаваните хайлайтъри из YouTube, а след като го притежавам, вече и мой любим! Блясъкът е невероятен, в цвят шампанско, без едри частици. Текстурата е мека и приятна. Стои прекрасно както на лицето, така и на очите. Откакто го имам, не спирам да го ползвам. Кутийката определено е здрава, понеже съм я изпускала няколко пъти, с огледало, което я прави още по- удобна за използване.

Първоначално мислих да поръчам този продукт от сайта: www.feelunique.com, но сравнявайки цената му с тази, на която се продава в магазин Debenhams, Мол България, се отказах и го закупих на място от там. За сравнение: продуктът он-лайн излизаше около 50 лв. (не съм абсолютно сигурна), а в България го закупих на 38 лв.

Тези продукти напоследък използвам редовно както върху мен, така и върху свои клиенти. Разбира се това е една съвсем малка част от козметиката, която харесвам. Още мои фаворити в грима ще може да видите в следващи постове! 🙂

Вашият коментар