Дворецът Пити (Palazzo Pitti)

New Microsoft PowerPoint Presentation

Връщайки се назад, към моментите, които прекарах в Италия преди година, забелязах, че из множеството публикувани снимки, липсват тези на едно от най-красивите и буквално величествени места от Флоренция – Дворецът Пити. Той е най-големият от съществуващите днес флорентински дворци и една от най-големите забележителности на града.

По ирония на съдбата, надминаващата великолепието на имотите на Медичите (фамилия, управлявала в продължение на векове Флоренция) в крайна сметка по-късно е закупена от тях, когато наследниците на Пити банкрутират. След това се превръща в основна резиденция на Медичите и впоследствие всеки собственик на града е живял някога в нея.

Днес Палацо Пити е един от най-големите музейни комплекси във Флоренция. Той обединява Галерия Палатина, Галерия за съвременното изкуство, Музей на среброто, Музей на порцелана, Музей на каретите и Галерията на костюма.

Жалко, че успях да видя само тази част от двореца. Много исках да видя красивите градини Боболи, но в средата на месец юни е трудно да прекараш повече от час под силното слънце на Тоскана. Затова и препоръчвам на всеки, който иска да посети този район от Италия, да го направи през пролетта или късната есен. 🙂

И малко снимки, крайно недостатъчни да опишат красотата на това място!

 

Вашият коментар